Contactgegevens

Carrosserie Verhees

Meerhoutsebaan 37
2400 Mol (ligging)

Telefoon: 014 31 18 49
Fax: 014 32 01 40
carrosserie@verhees1.be

BTW BE 0430.008.918

 

Openingsuren

Maandag tot en met vrijdag:

  • van 8.30 tot 12.00 en
  • van 13.00 tot 17.30 uur
  • op afspraak

Zaterdag en zondag:

  • gesloten

Wat te doen bij schade of ongeval?

Stel u heeft schade opgelopen door een individu, zorg dan eerst en vooral dat u het aanrijdingformulier goed invult.

Daarna brengt u het aanrijdingformulier binnen bij uw makelaar, deze zal een schadedossier opstellen. In gevallen waar uw maatschappij onze carrosserie erkend, zal deze een herstellingsopdracht doorsturen naar ons indien u ons aangeeft als hersteller. Op deze manier nemen wij foto’s voor expertise, maken wij de offerte  en worden alle gegevens doorgestuurd naar een schade-expert aangesteld door uw verzekeringsmaatschappij. De Expert zal het dossier met ons overlopen en na goedkeuring kunnen wij uw wagen herstellen indien uw goedkeuring.

Wanneer uw maatschappij ons niet erkend, kunt u nog steeds bij ons een offerte laten opmaken, die u daarna zal indienen bij uw kantoor. Uw makelaar zal een expert aanstellen, deze zal met u een afspraak maken om het schadegeval plaatselijk te komen analyseren. Meestal gebeurt dat bij ons zodat wij onze schadeofferte kunnen verdedigen indien complexe schadegevallen.

Stel uw wagen rijdt niet meer omwille van zwaar ongeval, dan kunt u uw wagen elke dag van de week (ook weekends) naar hier laten takelen. Wij zullen u zo snel mogelijk ter beschikking stellen van een vervangwagen die u, indien wij erkend zijn door uw verzekering, 6 dagen mag gebruiken. Wanneer uw wagen  nog wordt hersteld, beschikt u over de vervangwagen gedurende herstellingsperiode. In alle gevallen rekenen wij niets aan voor het gebruik van de vervangwagen.

Stel uw wagen is totaal verlies; De verzekeringsmaatschappij mag zelf een definitie bepalen voor wanneer een auto als "totaal verloren" wordt beschouwd. Doorgaans is een auto total loss wanneer de dagwaarde ná de schade vermeerderd met de reparatiekosten hoger is dan de dagwaarde vóór de schade. Dit noemt men economisch totaal verlies. Bij technisch totaal verlies wil dit zeggen dat de wagen niet meer gemaakt kan worden wegens te zware schade.

De waarde van de auto in het economisch verkeer direct vóór de beschadiging, ofwel de prijs die men moet betalen voor een vergelijkbare auto, ook wel dagwaarde genoemd, is dus de maximum waarde. Bij een geval van total loss zal de verzekeringsmaatschappij het verschil tussen de dagwaarde voor en na de schade vergoeden. De dagwaarde wordt vastgesteld door een schade-expert. In de praktijk verzorgt de schade-expert de verkoop van de (beschadigde) auto.